Suckyreview.com beheren is (bijna) kinderspel

Week 4 van mijn stage bij Inventis zit er op (en daarmee ook bijna mijn eerste maand) dus is het weer tijd om jullie in te lichten via deze blogpost.

Waar is de planning gebleven?

Maandag is het team van stagiairs versterkt door Jochen. Hij heeft de rol van project manager toegewezen gekregen door Jan. Zo helpt hij alle stagiairs (vanaf volgende week al 4) een handje door het opstellen van een planning en het opmaken en bijhouden van de nodige documenten voor zich te nemen. Deze hulp is dan ook heel welkom omdat ik me zo nog meer kan concentreren op het uitwerken van mijn project zonder me zorgen te maken over het papierwerk. Zijn stageopdracht heeft de naam ‘Conceptis‘ gekregen.

Maandagnamiddag heb ik dan ook al even een meeting gehad om Jochen in te leiden in mijn project. Het resultaat was een mooie planning en enkele leuke extra’s.

De website is af… op papier dan toch

Deze week heb ik me ook nog eens toegelegd op het in orde brengen van al het papierwerk. Zo moest er nog een document worden opgesteld met een aantal schetsen van schermen die uitgewerkt zullen worden. Ook het uitdenken van een goede menustructuur en categorieën kwam deze week aan bod. Deze categorieën zullen op de website gebruikt worden om de reviews in te delen. Enkele categorieën in het systeem zijn immo, mobiliteit, kunst, computers, etc.

Oh, hier zit nog een foutje

In de tweede helft van de week heb ik Jochen ook even ingezet om mijn back-end te testen. Ik had dit uiteraard zelf al wel getest, maar iemand van buitenaf heeft altijd wel een andere kijk op een bepaald iets en gaat dan ook op een andere manier het systeem testen. Deze theorie blijkt helemaal te kloppen want Jochen vond nog 3 foutjes die ik over het hoofd had gezien.

Twat? Twunch!

Om de week af te sluiten zijn we met het Inventis team gaan twunchen. Voor diegene die niet weten wat een twunch is. Het houdt in dat je gaat lunchen met mensen die je kent van Twitter. Het doel van een twunch is om nieuwe contacten te leggen met mensen. Met 37 waren we deze middag. Normaliter ben ik eerder een McDonalds fan, maar de giant menu van Quick heeft ook wel gesmaakt. Alvast een goede afsluiter van deze bewogen week en zeker voor herhaling vatbaar.

Volgende week maandag verwachten we weer een nieuwe stagiair, Bart Schraepen. Ik kijk er al naar uit…

1 reactie

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*