Kindertv getest en goedgekeurd.

Voorbije weekend tijdens de communie van mijn neefje  heb ik mijn kans gewaagd om Kindertv voor een eerste maal te testen.  De testpersonen: mijn nichtjes. Niet geheel onbelangrijk zal ik de leeftijden ook even meegeven: 3 jaar , 6 jaar en 7 jaar.

De test.

Natuurlijk begin ik mijn test met de jongste, want als zij het kan dan zal de rest het ook wel kunnen. Na een korte uitleg van de basisfuncties, hiermee bedoel ik dan hoe je een kanaal en een clipje kiest, was de klus geklaard. Ze koos zelf haar kanaal en het clipje dat ze wilde zien.  Natuurlijk klikte ze in het begin zo een beetje overal op. Met als gevolg dat het scherm al vrij snel op fullscreen stond. Eventjes was er paniek… hoe moet ik dit terug verkleinen? Maar ook hier heb ik niks moeten zeggen en na 3 klikjes was het scherm terug verkleind en was de test afgerond.

De resultaten

Het was even wennen in het begin maar na 5 minuutjes ging het echt verrassend vlot. Natuurlijk voor mijn 2 oudere nichtjes was het helemaal geen probleem om de clipjes af te spelen. Ze wisselden voortdurend van kanaal en van clipjes af.

Kindertv is dus reeds een succes naar mijn mening. Jonge kinderen kunnen dankzij Kindertv zelfstandig met de computer werken en tegelijkertijd aan ontspanning doen. De behendigheid met de muis gaat er echt op vooruit omdat ze regelmatig moeten klikken.

Wat is er gebeurd deze week?

Maandag begon de week al goed. Dieter was verjaard en dit moest gevierd worden natuurlijk! Er was lekkere taart voorzien, jawel ook aardbeitaart! Natuurlijk heb ik niet heel de dag taart gegeten, dit zou een beetje te veel van het goede zijn. Ik heb nagedacht hoe ik mijn schermen ga opbouwen voor de login en het registreren. Dinsdag waren deze gesliced en werkte ze perefect in Firefox.

IE6, toch niet mijn beste vriend

Zoals je wel kan raden liep het bij het testen in IE6  totaal mis. Transparante png’s worden niet ondersteund bij IE6. Om dit op te lossen moest ik gebruik gemaakt van png fix. Nadat de png fix was toegepast was de schikking niet hetzelfde als deze in andere browsers. Na een hele tijd van aanpassen en testen ben ik op aanraden van David opnieuw begonnen met de css.

Werken met Sifr is makkelijker dan ik dacht

Namiddag was het dan eindelijk zo ver. Al mijn schermen zagen er hetzelfde uit, zowel  in firefox als in IE6. Alleen  ontbreekte er nog iets.. Dit was het moment waarvoor ik Sifr nodig had. Sifr wordt gebruikt om een gewone tekst om te zetten naar een lettertype dat niet standaard door de browsers ondersteund wordt.

Hier kippetje, kippetje.

Vrijdag, de laatste dag van de week en tevens Massimo zijn laatste dag stage, trakteerde hij met kip en ribben. Vandaag heb ik ook de laatste schermen geschetst. Nu kan ik het laatste deel van Kindertv beginnen uit te werken.

Tot dinsdag en geniet van het verlengde weekend.

Groeten Bart.

1 reactie

  • Bart

    ik heb gisteren de vorderingen van kindertv niet echt gevolgd na mijn korte dag, maar na wat ik zag op de test pc ben ik er zeker van dat het een tof project wordt voor de kleinsten onder ons (en soms ook de grootste( Knabbel en Babbel FTW!!).

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*