Week 3

Mijn derde week bij Inventis is ondertussen alweer voorbij.

Deze week ben ik ben verder aan de slag gegaan met het ontwerpen van een wireframe en het creĆ«ren van enkele designs in Photoshop. Hoe meer kennis ik hieromtrent op doe, des te beter ik toekomstige opdrachten kan inschatten en uitvoeren. Iedere websitestructuur is anders, iedere websiteinhoud is anders, iedere klant heeft een andere visie en verwachtingen over diens website zowel op inhoudelijk als visueel vlak. Hierdoor is het soms moeilijk om naar de best mogelijke oplossing toe te werken. Het gevolg hiervan is dat ik soms enkele pogingen nodig heb om tot een goed resultaat te komen. Gelukkig bezorgen mijn collega’s mij steeds voldoende feedback zodat ik meteen terug verder op weg kan en aanpassingen kan doorvoeren. Tussendoor probeer ik ook belangrijke punten te noteren waar ik over algemeen best rekening mee kan houden tijdens het ontwerpen van een website en daarnaast probeer ik zoveel mogelijk informatie op te nemen. Ik ben hier immers om bij te leren.

En nu nog responsive

Een wireframe dat ik voordien in Axure had ontwerpen mocht in proberen om te zetten naar een responsive design (naast het normale design nog een wireframe voor een tabletversie en een wireframe voor een mobiele versie). Axure heeft een functie ingebouwd waarbij je kan wisselen tussen verschillende views. Deze functie is bovendien gebaseerd is op het parent-childs-principe waardoor het dus niet nodig is om het wireframe opnieuw te maken voor elke resolutie en je dus gewoon aanpassingen moet doorvoeren in de plaats. Nadat ik deze versies ontworpen had als wireframe mocht ik ze daarna omzetten naar een design. Gelukkig had ik hiervoor ook al een bestand gedesignd op de normale resolutie waardoor het werk dus iets sneller ging. “iets” zeg ik ja, omdat ik mezelf met momenten nog steeds verlies in onnodige details en designkeuzes die soms uitgroeien tot heuse dilemma’s. Ik hoop dan ook dat ik mezelf kan blijven aanzetten om de draad telkens weer op te pikken en door te gaan met de essentie van mijn opdracht op dat moment.

Momenteel ben ik nog bezig met een design van een ietwat kleinere website, iets wat ik tijdens het begin van de volgende week af zal maken. Wanneer de verdere planning het toelaat zit de kans erin dat ik volgende week of de week erna mezelf mag toeleggen op de volgende stap; slicen en coderen. Van Stefan heb ik een boekje betreft CSS3 meegekregen dat ik van plan ben zo snel mogelijk door te nemen. Het zal nodig zijn want mijn codekennis- en capaciteiten zijn momenteel redelijk betreurenswaardig te noemen. Ik hoop dan ook dat dit gaat lukken… Duimen maar!

1 reactie

  • Bart Vandebeek

    Ik zie je inderdaad vaak feedback opschrijven in het schrift dat op je bureau ligt. Het doet ons iedere keer een plezier wanneer je op die manier met onze feedback omgaat en dat ook laat zien in je vorderingen. Je doet dat goed.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*