Week 4

Deze week ben ik van start gegaan met de verdere uitwerking van een design voor ietwat kleinere website. In de briefing werd vermeld dat de klant het liefst een cleane website had waarin vooral de afbeeldingen goed tot hun recht zouden komen. Ik heb dan ook geprobeerd hier rekening mee te houden tijdens het designproces. Het wireframe voor deze website had ik niet zelf gemaakt, daarom heb ik me gebaseerd op het reeds bestaande wireframe van Stefan, wat op zich zeker geen probleem was aangezien het ging om een goed en duidelijk wireframe.

Als volgende taak heb ik de responsive-versies van een design dat ik reeds vorige week had uitgewerkt gefinaliseerd. Hier en daar wat aanpassen aan de hand van de feedback die ik heb gekregen van Bart (en soms zo een paar keer op een rij), maar uiteindelijk was de uitwerking ervan goedgekeurd en kon ik verder met mijn volgende taak.

Blabloom

Vervolgens heb ik dan nog gewerkt aan het toevoegen van foto’s voor de website Blabloom, een recent opgerichte onderneming die zicht richt op de verkoop van kinderproducten met een plus. Het ging om een routineklusje waaronder foto’s binnen een kader plaatsen, foto’s herschalen, achtergronden en schaduwen van foto’s verwijderen en uiteindelijk de foto’s uploaden bij het juiste product via de webadmin.
Dit soort werk hoort er natuurlijk ook bij en moet op tijd gebeuren aangezien de deadline van de Blabloom-website nadert. De website beschikt over een groot aantal producten, dus wat dat betreft is het zeker een tijdrovend werkje, al helemaal omdat het niet altijd duidelijk was welke afbeeldingen bij welke producten hoorden. Langs de andere kant zorgt zo’n taak er wel voor dat er minder kans is dat er iets fout loopt, iets waar ik eigenlijk altijd wel een beetje bang voor ben. Ik neem aan dat ik hier volgende week nog wel een tijdje mee bezig ben en we zullen hierna zien of ik daarna reeds aan het slicen kan beginnen.

Op naar de volgende week!

1 reactie

  • Bart Vandebeek

    De responsive versies van je design mochten er zeker zijn. De paar kleine details die er waren als opmerking zijn dingen die je gewoon door ervaring in de toekomst zelf leert juist in te schatten.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*