Week 5

Het boek over CSS dat ik een tijdje geleden van Stefan had toegestopt gekregen om het een keer door te nemen heb ik ondertussen uitgelezen. Het maakte duidelijk dat er wel degelijk een heel aantal mogelijkheden is betreft CSS3 en de toekomstige ontwikkeling ervan. Ik hoop dat ik enkele van deze technieken zelf kan beginnen toepassen, misschien nog tijdens het verloop van deze stage zelf. Ik denk alleen dat de technieken die ik huidig beheers verre van voldoende zijn dus het wordt afwachten hoe dat precies gaat lopen. Wanneer ik dan bijvoorbeeld aan het slicen mag beginnen zal dit dan ook zeker veel tijd en opzoekingswerk verrichten om er iets van te kunnen maken.

Nog meer Blabloom

Aangezien de lancering van de webshop van Blabloom gepland was voor het einde van deze week was het even doorwerken om alle afbeeldingen van de producten op tijd in de webshop te krijgen. Jan kwam mijzelf tussendoor ook zeggen dat de opstart van een dergelijke winkel en het creƫren van een bijhorende webshop qua merk ontzettend veel werk inhoudt. Begrijpelijk, aangezien het om een vrij extensieve database gaat met veel producten. Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat er zoveel kinderproducten bestonden. Nooit gedacht dat ik zelfs daarover iets zou bijleren. Hopelijk is de opstart van de webshop succesvol. Persoonlijk vind ik dat de webshop er zeer goed uit ziet en goed georganiseerd is dus ik ben er ergens wel van overtuigd dat dit in orde komt.

En nog meer responsive

Voor de rest heb ik verder gewerkt aan het omzetten van een reeds eerder gemaakt design naar de responsive-versies. Dit keer zei Bart dat ik meteen vanuit het originele design mocht vertrekken in plaats van eerst de responsive-versies uit te werken in wireframes om deze daarna om te zetten naar designs. Dit maakt het natuurlijk wel even een stukje moeilijke aangezien je twee stappen tegelijkertijd moet uitvoeren. Door de Blabloom-drukte heb ik deze taak echter moeten uitstellen tot het einde van de week waardoor ik hier nog geen feedback op heb kunnen ontvangen.

Wat er me de volgende week exact te wachten staat zal ik dan moeten uitvinden. Wel heb ik al even een briefing kunnen doornemen waarbij zich een deel focust op het designen van enkele logo’s voor zomerevenementen. Bart vroeg of ik het zag zitten om hier aan te werken dus misschien wordt dat mijn taak voor de volgende week. Anders misschien het slicen, een volgende stap binnen het webdesignproces. Hoe dan ook, dat is voor de volgende week!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*