Week 6

Logo’s

Deze week ben ik van start gegaan met het designen van enkele logo’s. Deze logo’s dienden allemaal ontworpen te worden voor eenzelfde organisatie die feest- en festivaldagen organiseert. Elk logo stond dus op zich maar ik moest proberen om toch een soort van algemene feeling neer te zetten doorheen de verschillende logo’s, iets wat niet zo makkelijk was. Ik heb wel geprobeerd om alle logo’s redelijk clean te houden met zo min mogelijk afleiding om de nadruk te leggen op de boodschap zelf.

Slicen

Na het afronden van de logo’s werd het tijd voor een nieuwe taak: slicen. Na een korte toelichting van Stefan mocht ik beginnen aan het omzetten van een website die ik eerder al had gedesignd naar HTML en CSS. Hierbij twijfelde ik op voorhand wel even of dit zou lukken aangezien mijn kennis van zowel HTML als CSS (en dan vooral de huidig toegepaste technieken) eerder beperkt is. Even voordien ik echter wel al nieuwe kennis op kunnen doen aan de hand van diverse online artikels waaronder verschillende zogenaamde best practices waarbij ik geprobeerd heb hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Naar aanraden van Stefan heb ik gebruik gemaakt van Sublime Text, een code editor die voor dit proces zeer efficient blijkt te zijn (zo denk ik aan een simpel, duidelijke interface met toch voldoende opties, een snelle split screen-functie en verschillende selecteeropties). Qua tools zat het dus al goed, nu nog de content. Tijdens mijn proces heeft Stefan me elke goede tips gegeven die ik steeds kan toepassen. Bovendien zijn er elke aandachtspunten waar steeds goed op gelet moet worden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om steeds voldoende rekening te houden met de semantiek en hiƫrarchie. Daarnaast is het belangrijk om je HTML- en CSS-code clean te houden en te zorgen voor consistentie hierin en ga zo maar voort.

Wanneer ik met een probleem zat heeft Stefan me steeds goed verder op weg kunnen helpen en tot zover liep alles dus nog redelijk vlot. Wel moet ik natuurlijk in mijn achterhoofd houden dat dit slicingproces vrij basis is aangezien het een website betrof die klein was, geen speciale interactiefuncties vereiste en de website op dit punt nog niet responsive gemaakt moet worden. Wanneer er dus meer geavanceerde opdrachten komen zal dit een nieuwe uitdaging vormen en hoe dat verloopt zal ik dan pas te weten komen.

De helft

Nu het einde van de week is aangebroken kom ik tot de conclusie dat de helft van mijn stage er alweer op zit. De weken tot nu toe zijn voorbijgevlogen, maar toch kan ik vaststellen dat ik deze voorbij tijd ontzettend veel heb bijgeleerd (voornamelijk op praktisch vlak, waarom ik zeer blij ben). Ik hoop dan ook dit proces op dezelfde manier te kunnen voortzetten. Op naar de volgende week!

1 reactie

  • Bart Vandebeek

    Ik hoor van Stefan en Stijn dat het slicen goed gaat! Ook hier weer goed bezig dus!
    Gisteren heb ik jouw logo’s ook eens getoond tijdens de meeting bij de organisatie en ze waren zeer tevreden! Het was geen eenvoudige opdracht maar uiteindelijk heb je toch een goed resultaat opgeleverd zonder al te veel kennis over het project.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*