Week 8

Een nieuwe week bij Inventis is alweer voorbij, al was het dit keer wel een zeer korte week.

Nog meer reponsive slicing

Ik ben van start gegaan met het voltooien van mijn eerste responsive design. Het uitwerken van de algemene layout en de homepage kostten mij het meeste werk. Gelukkig had ik voordien reeds een non-responsive-versie van hetzelfde design gemaakt waardoor ik makkelijk elementen kon overbrengen naar het responsive design. Hierna ging het uitwerken van de resterende pagina’s een stuk sneller aangezien de header en footer reeds voltooid waren en ik aan de hand van de uitwerking van de homepage een goede basis had om op verder te gaan.

Doorheen het proces van dit responsive design ben ik diverse obstakels tegengekomen. Zo moest ik bijvoorbeeld een fotoslider integreren die eveneens als responsive element functioneerde, de positionering van mijn divs was niet altijd correct en moest regelmatig aangepast worden, bepaalde elementen verdwenen opeens, de browser overschreed bepaalde properties, floats vlogen soms alle mogelijke richtingen uit, enzovoort.

Hierna mocht ik meteen van start met een nieuw responsive design, dit keer met een ander soort layout die ik ook al voordien had ontworpen in Photoshop. De start ging alleszins wat vlotter dan het vorige design aangezien ik al een beter idee had gekregen van hoe ik dit het best kon aanpakken en wat mijn opties waren betreft het responsive maken van bepaalde elementen. Af en toe ontstaat er bij mezelf nog wel wat verwarring of geraak ik ergens niet helemaal uit tijdens het proces, maar dit zijn dan weer vragen die ik kan loslaten op Stefan.

1 reactie

  • Stefan

    Voor zover ik het heb opgevolgd ben je op de goede baan. Het is inderdaad een pak meer denkwerk dan een “standaard” website. Je gaat jezelf nog heel vaak zien puzzelen, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Naarmaate je meer ervaring opbouwt ga je intu├»tiver je structuur opbouwen en gemakkelijker de puzelstukjes bij elkaar kunnen leggen. Je hebt nu een klein voorsmaakje gehad, er komt nog veel meer bij kijken als je het volledig front-end verhaal wil meemaken. Maar dat beslis je natuurlijk zelf, ik hoop dat je een beetje de smaak te pakken hebt en er jezelf in verdiept want het blijft een boeiende en steeds veranderende wereld. Doe zo verder!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*