Week 11

Tijdens het grootste deel van deze week heb ik nog verder gewerkt aan het kassasysteem van Blabloom.

Het kasticket geprint krijgen

Ik ben begonnen met het zoeken naar oplossingen om het kasticket correct geprint te krijgen. Dit zou moeten gebeuren via een speciale printer die hiervoor aangekocht was, alleen bleek dit niet zo simpel als eerst gedacht. Een kasticket op zich is al niet breed en bovendien bleek de printer de webpagina op zo’n manier af te drukken dat alle content gecentreerd en bij elkaar geperst werd. Om de content van de pagina op een leesbare manier te kunnen printen heb ik bepaalde stukken CSS naar de print-media-queries verplaatst en hierbij nog diverse aanpassingen doorgevoerd waaronder het scalen van de gehele pagina. Uiteindelijk was de breedte van de geprinte content wel in orde en was de tekst een stuk beter zichtbaar, alleen bleek het kasticket zeer lang te zijn wanneer een klant een groter aantal producten zou aanschaffen. Hierdoor was het nodig om een deel van de geprinte content te verwijderen en de rest opnieuw te positioneren vooraleer kon worden verder gewerkt.

Nog wat kleine aanpassingen

Tussendoor heb ik nog een aantal wijzigingen op diverse pagina’s moeten doorvoeren omdat bij de implementatie van het design bleek dat er hier en daar wat foutjes in het werk waren geslopen. Zo was het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met variabele breedtes bij elementen zoals prijzen van producten die een bepaald aantal getallen kunnen inhouden of beschrijvingen die meerdere regels kunnen innemen waardoor de layout moet worden aangepast in bepaalde gevallen. Daarnaast waren er ook nog enkele optionele elementen zoals de maat van een product. Wanneer er geen maatinformatie beschikbaar is moet de layout nog steeds kloppen en hetzelfde gold voor enkele andere elementen. Hier moest dus in voldoende mate rekening mee worden gehouden. Joren heeft tegelijkertijd mijn design kunnen gebruiken als visuele aanvulling van zijn code.

Het was interessant om een design te kunnen ontwikkelen met dezelfde middelen die ik voordien had gebruikt, alleen dit keer binnen een heel andere context. Op deze manier ontstonden er nieuwe uitdagingen voor mij die ervoor zorgden dat ik zelf op zoek moest gaan naar alternatieve oplossingsmethoden waardoor ik weer heel wat heb bijgeleerd over de mogelijkheden hierbinnen.

Portfolio

Daarnaast heb ik wat zitten brainstormen, schetsen en designen voor de volgende opdracht: een voorstelling van mezelf op het web naar mogelijke toekomstige werkgevers. Een soort portfolio dus. Mijn huidige portfolio is al een hele tijd outdated. Het wordt dus dringend tijd dat ik hier wat nieuw leven in blaas!

Op naar mijn laatste stageweek!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*