Week 9

Responsive slicing

Ik ging verder met het uitwerken van mijn tweede responsive design. Hieraan heb ik nog ongeveer zo’n twee dagen gespendeerd waarna dit proces eveneens was voltooid. De homepagina van dit design was iets makkelijker om uit te werken aangezien het hier ging om verschillende blokken van categorieĆ«n en niet allemaal verschillende elementen zoals bij mijn vorige design het geval was. Het lukte mezelf dit keer beter om problemen die ik tegen kwam aan te pakken door gelijkaardige situaties op te zoeken en de verschillende elementen te inspecteren in Chrome om zo de fout te vinden. Ik besef natuurlijk wel dat ik nog een heel leerproces voor me heb betreft webdesign maar door te oefenen kom ik steeds meer en meer vooruit.

Design kassasysteem

Hierna was het tijd voor een iets andere opdracht: het designen van het kassasysteem voor Blabloom. Mijn medestagiair Joren is reeds enkele weken bezig met het uitschrijven van de code die dit kassasysteem vereist en dus is het nu mijn taak om de vormgeving te verzorgen. Het is de bedoeling om de huisstijl van de Blabloom-website aan te houden dus ik heb geprobeerd de look&feel waaronder de toegepaste kleuren en het lettertype te behouden.

Wireframing

De dag nadien was het designteam afwezig omwille van hun bezoek aan Conversion Day waardoor ik tussendoor nog een nieuwe opdracht kreeg om aan te werken. Het ging dit keer opnieuw om het uitbouwen van een wireframe voor een website waarbij het voordal de bedoeling was dat het product in de kijker werd gezet. De website bestaat slecht uit een beperkt aantal pagina’s en de nadruk ligt op een creatieve aanpak in plaats van het aanbieden van grote hoeveelheden informatie, hetgeen wat bij mijn vorige wireframes vaker het geval was.

Slicing kassasysteem

Gedurende de laatste dag van de week heb ik nog verder kunnen werken aan het kassasysteem van Blabloom. Het gecreĆ«erde design was goedgekeurd door Jente waardoor ik aan de volgende stappen binnen dit ontwikkelingsproces kon beginnen: het slicen. Joren heeft me enkele punten toegelicht waar ik rekening moet houden zodat de implementatie voor hem nadien wordt vergemakkelijkt. Zo moet ik bijvoorbeeld letten op de verschillende data-attributen, de benaming van de ID’s…

Het was dus een week met heel wat nieuwe opdrachten en afwisseling waardoor ik opnieuw kennis op diverse vlakken heb kunnen opdoen. Op naar de restende drie weken!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*