Week 1

Mijn eerste week stage bij Inventis is snel voorbij gevlogen!

Na een aangenaam onthaal door Jente en een korte rondleiding ben ik deze week gestart met het configureren van alle software op mijn laptop. Dit bleek al snel een hele beproeving te worden aangezien Vagrant niet zo graag samenwerkt met Windows. 2 dagen en een hoop grijze haren later, hebben Jan en ik het dan toch volledig werkende gekregen.

Toen kon ik me dus beginnen voorbereiden op de eerste opdracht. De eerste opdracht bestaat uit het maken van een statistiekenpagina voor de webshop Blabloom.com. Aangezien het hele framework nieuw voor mij is, ben ik begonnen met de Wiki-pagina door te nemen. Jan had mij wat meer verteld over de standaarden die zij toepassen om de kwaliteit van code te garanderen, deze heb ik dan dus ook even doorgenomen.

Daarna heb ik mijn IDE (PhpStorm) verder geconfigureerd zodat de code gecontroleerd wordt volgens de PSR-1 en PSR-2 standaarden, die bij Inventis worden toegepast. Ook heb ik een debugger ge√Įnstalleerd zodat ik gemakkelijk code kan debuggen als er iets moest fout lopen.

Hierna kon ik beginnen met het analyseren van de opdracht. Nadat ik de opdracht grondig had bestudeerd ben ik naar de database gaan kijken. Nadat ik de database structuur bekeken had en een extra tabel had aangemaakt kon ik op ontdekkingsreis gaan in het framework. Dit is een heel andere omgeving dan ik heb aangeleerd tijdens mijn opleiding. Het wordt vast en zeker een hele uitdaging om door te krijgen hoe het hele systeem in elkaar zit.

Het was een aangename eerste week en ik begin eindelijk wat inzicht te krijgen in het framework. Nu weekend! Maandag vliegen we er weer in.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*