Week 4

Week 4 is voorbij gevlogen! Het is voor mij een zeer productieve week geweest aangezien ik het grootste deel van mijn 2e opdracht heb kunnen afwerken. Voor de 2de opdracht wou de opdrachtgever statistieken om de bruto marge per product en per merk te kunnen raadplegen. De gekozen technologie voor deze opdracht zijn grids of anders genaamd tabellen. Dit is iets totaal anders als grafieken maar ik ben vol enthousiasme aan de opdracht begonnen.

Het verbaasde me hoeveel functionaliteiten er al standaard in deze module zaten. Enkele voorbeelden hiervan zijn een zoekveld, paging en sorteren op kolommen. Dit zouden allemaal tijdrovende onderdelen zijn als ik deze zelf moest gaan maken. De focus bij deze opdracht lag dus echt bij het implementeren van een bestaande module en de SQL query die er achter zit. Hieronder kan je het resultaat zien van een grid die de bruto marge per product toont. (De data die je ziet is test data)

 Screenshot_2

SQL blijft een geweldig iets, maar je moet je resultaten blijven controleren. Zeker als je berekeningen maakt en complexe JOIN’s hebt van verschillende tabellen. Ook niet onbelangrijk is dat je altijd doet wat de opdrachtgever vraagt. Ik had namelijk eerst een query geschreven die alleen maar de merken en producten toonden die al ooit verkocht waren, en dus niet alle producten en merken zoals gevraagd was.

Het grootste deel van deze opdracht is af, ik moet enkel nog een datum filter toevoegen zodat je een selectie kan maken tussen verschillende datums. Op naar volgende week!

blogpost3_c

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*