Week 7

Halfweg… Het gaat snel als je het naar je zin hebt.

Deze week ben ik echt van start gegaan met het ontwikkelen van de bezoekersopvolging. Aangezien ik nog nooit Google Analytics gebruikt had was het voor mij een sprong in het duister. Voor mij was het een grote hulp dat ik kon gaan kijken in andere projecten waar al gebruik werd gemaakt van soortgelijke functies. Gelukkig is er veel documentatie beschikbaar over Google Analytics wat het werk natuurlijk een heel pak aangenamer maakt.

Ontdekkingsreis en bots

Het is voor mij deze week vooral een ontdekkingsreis geweest. Er is zoveel mogelijk met Google Analytics. Er zijn zoveel verschillende tabellen en grafieken beschikbaar dat het op het eerste zicht allemaal wat overweldigend is. Doordat de menu’s gestructureerd zijn opgebouwd vind je toch redelijk snel de weg naar de gewenste statistieken.

Er worden veel termen gebruikt waar ik tot voorheen nog nooit van gehoord had. Maar als je dan meer informatie zoekt over een van deze termen kom je zeer interessante artikels tegen. Zo kwam ik bijvoorbeeld deze artikels (artikel 1, artikel 2, artikel 3) over vals website verkeer tegen. Na dit ook eens na te kijken bij Blabloom ben ik tot de conclusie gekomen dat ook hier vals verkeer op de site zit. Ik denk dat dit tegenwoordig een probleem is voor alle websites. Dit omdat er zeer veel bots op het netwerk zitten. Hier onder zie je een voorbeeld van enkele valse referrals.

blogpost7

Na even snel een rekensom te doen kwam ik uit op het volgende nummer. ~454 valse bezoekers in de laatste 30 dagen. Dat is een heleboel vals verkeer op je website. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze valse “bezoeker” te stoppen of te verwijderen uit je gegevens.

Ik denk dat ik mijn opdracht succesvol ga kunnen afronden. Straks nog eventjes genieten van het mooie weer. Een zonnig weekend iedereen!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*