Week 8

Deze week ben ik verder gegaan met het onderzoeken en het implementeren van een systeem om google analytics bots (zie blogpost week 6) te blokkeren. Een deel hiervan heb ik ook effectief al kunnen uitvoeren, dit heb ik gedaan op het google analytics account voor de “staging” site van Blabloom. Ik heb hier over ook nog wat documentatie geschreven met enkele voorstellen die gemakkelijk zijn te implementeren in huidige en toekomstige websites. Zo kunnen de ontwikkelaars zelf bepalen welke methodes ze gaan gebruiken om deze bots te bestrijden. Helaas zullen ze altijd manieren blijven vinden om het systeem te dwarsbomen en je data te beïnvloeden.

Voor de rest ben ik nog bezig geweest met het programmeren van de bezoekersopvolging. Het eerste deel maakt gebruik van cookies om de gebruiker op de site te volgen en ook in de database op te slaan wanneer deze gebruiker zich voor het laatst heeft aangemeld.

Ik ben deze week ook gecontacteerd door eerstejaarsstudenten van de richting toegepaste informatica. Ze moeten in hun opleiding een 3e jaar student interviewen voor het vak bedrijfseconomie. Zij zijn altijd welkom om een bezoekje te brengen aan Inventis.

Volgende week ga ik proberen om het eerste deel van de bezoekers opvolging af te werken. Ik heb al een groot deel hiervan geïmplementeerd maar het werkt nog niet 100% naar behoren. Maandag zal ook het eerste deel effectief worden geïmplementeerd in Blabloom. Omdat er toch meer bij komt kijken als alleen wat bestanden op een server te zetten wou Jan dit eens samen met mij doen. Zodat ik ook weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ik kijk er alvast naar uit! Het zal zeer zeker een leerrijke ervaring worden.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*