Week 9

Week 9 van mijn stage is al voorbij. Een dag eerder als normaal aangezien het morgen dag van de arbeid is. De week is zoals altijd snel voorbij gevlogen. Maandag is mijn eerste deel (de statistieken) online gegaan op de site van Blabloom. Al snel bleken er nog een paar foutjes in te zitten waardoor bepaalde componenten niet mee werden geinstalleerd op de server. Dit was echter snel en gemakkelijk op te lossen.

Steekproeven

Zoals ik al eens eerder had aangehaald is testen zeer belangrijk bij ieder project. Deze keer ging Jente alles eens grondig bestuderen en nakijken. Omdat er soms producten waren verkocht met verlies wou Jente dat ik precies aantoonde hoe ik tot deze bedragen gekomen was. Ook nu kwamen er nog enkele kleine foutjes naar boven gedreven. Ik had bijvoorbeeld voor de berekening van de bruto marge de huidige prijs van het product genomen als verkoopprijs, en niet de prijs die toen op het kasticket stond. Dit zorgde er voor dat als een product afgeprijsd staat alle berekeningen deze laagste prijs namen om de winst te berekenen. Hierdoor klopten er een deel van de berekeningen niet. In de loop van de week zijn de meeste foutjes er uit gehaald en lijkt alles nu te kloppen.

Sass en SCSS

blogpost9-1

Sass (Syntactically Awesome Stylesheets) is een stylesheet language die omgevormd wordt naar CSS code. Ik had hier tot voordien weinig tot niets van gehoord, maar het werkt ongelooflijk fijn! Bij Blabloom gebruiken we ‘.sccs’ bestanden om deze code in te schrijven. Sass lijkt heel sterk op CSS maar dan met een heleboel meer mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld code nesten. Hieronder een klein voorbeeldje van het verschil tussen Sass en gewone CSS.

blogpost9-2

 

Zoals je ziet heb je veel minder code nodig om hetzelfde resultaat te krijgen. Ik persoonlijk vind ook dat deze syntax veel overzichtelijker is doordat je code kan nesten. Sass kan nog veel meer als alleen maar code nesten. Zo kan je bijvoorbeeld effectief berekeningen uitvoeren in je code. Als je meer informatie wilt over Sass dan kan je naar deze website surfen: http://sass-lang.com/ en http://sass-lang.com/guide Als je SCCS code naar CSS code wilt omvormen dan kan je gebruik maken van deze handige online compiler: http://sassmeister.com/ Bij Blabloom gaat dit gelukkig allemaal automatisch!

Dat was het dan voor deze week, volgende week hoop ik veel voortgang te boeken! Een fijn (verlengd) weekend!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*