Week 12

Helaas, aan alle mooie liedjes komt een eind. Mijn voorlaatste week stage zit er op. Deze week heb ik flink de gaspedaal in gedrukt. Ik heb dan ook veel gedaan gekregen aan de bezoekersopvolging. Het was niet gemakkelijk om de data te linken aan Google Analytics en om deze daarna terug op te halen.

Caching

blogpost12_a

Jan had me ook kort uitgelegd dat ik beter de gegevens van Google Analytics kon opslaan in het cache geheugen. Dit omdat je maar een beperkt aantal query’s mag versturen naar google analytics. Het waren maar een paar lijntjes code zei Jan, en dat was dus ook het geval. Ik heb letterlijk maar 6 lijntjes code moeten schrijven om de data op te slaan in het cache geheugen.

Email adressen

Om de data van Google Analytics te linken kan je gebruik maken van aangepaste dimensies om extra parameters aan de data te koppelen. Ik was bezig met het implementeren van een functie om e-mailadressen te koppelen aan de data van Google Analytics. Maar goed dat Jan net op tijd aan de alarmbel trok want het is verboden om directe gebruikersgegevens te loggen. Als je dit toch doet wordt je account geblokkeerd door google. “Slik”. Snel even de code ongedaan maken en maar verder werken met gebruiker id’s.

Als alles op dit tempo blijft doorgaan ben ik er van overtuigd dat volgende week mijn visitortracking af is en geïmplementeerd kan worden op de test site van Blabloom.com. Volgende week zal ik afscheid moeten nemen van het Inventis team, ik zal het er zeker missen.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*