Week 13: The end

The end

Dat was het dan, mijn 13 weken stage zitten er op. Deze laatste week is dan ook nog eens extra snel voorbij gevlogen omdat het maandag een verlofdag was.

Bezoekersopvolging

Tegen mijn eigen verwachtingen in heb ik deze week mijn bezoekersopvolging kunnen afwerken. Ik had niet verwacht dat ik het op zo een korte periode ging kunnen realiseren aangezien dit de ingewikkeldste opdracht van de 4 was. Ik heb op een paar dagen tijd bijna de volledige front-end kunnen implementeren, dat was echt een meevaller.

Jente heeft deze opdracht niet echt opgevolgd zoals hij dat gedaan heeft bij mijn andere opdrachten, maar ik heb alles geïmplementeerd zoals ik het voor ogen zag. Tijdens het tweede deel van deze opdracht realiseerde ik mij dat het eerste deel niet efficiënt gecodeerd was. Dit heb ik dan ook aangepast en door deze aanpassing is de laadtijd van de pagina gehalveerd.

Als kers op de taart heb ik ook nog een extra functie uitgewerkt die het mogelijk maakt om de huidige data uit een tabel te exporteren naar een CSV bestand. Dit stond niet in de opdracht maar vond persoonlijk dat dit het gebruiksgemak aanzienlijk vergroot. (Niemand wil 1000 e-mailadressen manueel intypen of kopiëren naar MailChimp 😉 )

De bezoekersopvolging gaat geïmplementeerd worden in Blabloom.com, ik zal helaas geen mogelijkheid hebben om eventuele bugs op te lossen maar ik ben er zeker van dat iemand anders overweg gaat kunnen met mijn code.

Terugblik

Ik heb geen seconde spijt gehad dat ik voor Inventis heb gekozen als stageplaats. Het is een unieke ervaring geweest waar ik zeer veel van heb opgestoken. Ik heb leren werken met technologieën die ik nog nooit gebruikt of gezien heb. Ook is mijn algemene kennis en inzicht in PHP enorm gegroeid. Een zeer groot pluspunt van de stageopdrachten bij Inventis is dat je niet 1 grote opdracht krijgt, maar verschillende kleinere opdrachten. Ik vind dat meer bedrijven hier een voorbeeld aan moeten nemen omdat dit je hierdoor minder prestatiedruk hebt, en moest er iets mislopen met een van de opdrachten dan kan je nog altijd terugvallen op de andere opdrachten om deze te gebruiken in je eindwerk.

Bedankt!

Graag zou ik alle collega’s willen bedanken voor de geweldige 3 maanden die ik hier heb gehad. Ik voelde mij direct van de eerste dag thuis en heb me geen dag verveelt of ongemakkelijk gevoeld. Ook de spelletjes tafel voetbal tijdens de middagpauzes waren zeer aangenaam, ondanks dat mijn skills niet kunnen tippen aan deze van de anderen 😉 .

Graag zou ik Jan en Jente nog apart willen bedanken voor de constante ondersteuning die ik heb gekregen tijdens het maken van mijn opdracht.

Stay connected

Als je met mij in contact wilt blijven is dat mogelijk via de volgende kanalen.

FacebookInstagramLinkedinGoogle-plusTwitter

1 reactie

  • Dennis

    Leuk dat je er was Bram, tof om te lezen dat je hier graag was. Tot de volgende!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*