Week 1: Ready, set, go!

Maandag was het eindelijk zover: mijn eerste stapje in de bedrijfswereld als stagiair webdesigner bij Inventis. Spannend! Eindelijk een keer weg van de schoolbanken en meemaken hoe het er bij een écht internetbedrijf aan toe gaat.

Aangekomen werd ik hartelijk ontvangen door Bart, mijn stagebegeleider voor de komende 10 weken (waarvan er ondertussen al eentje voorbij is). Hij heeft me een bureau toegewezen en na een korte rondleiding doorheen het gebouw en het introduceren van de werknemers was het al meteen tijd om erin te vliegen. Ik mocht een ‘one pager’ ontwerpen voor een klant. Let’s do this!

Wireframing

Voor ik in Photoshop mocht vliegen moest er een wireframe gemaakt worden. Iets wat ik tot nu toe amper gedaan had, maar wat zeker noodzakelijk is omdat het je veel tijd kan besparen eens je het onder de knie hebt. Na wat opzoekwerk en een tijdje prutsen in het programma Axure had ik een indeling voor de website klaar. Bart had nog enkele kleine opmerkingen en hierna kon ik beginnen met een ontwerp.

Over naar mijn favoriete tool, Photoshop! Na een tijd wat dingen uit te proberen had ik een voorstel klaar waar ik zelf best wel tevreden van was. Gelukkig vonden Bart en Jente het ook goed! Hier en daar moesten wel nog wat aanpassingen gebeuren, zoals het weghalen van een slideshow. Blijkbaar gebruiken ze dat binnen Inventis nog maar zelden, voornamelijk omdat bezoekers bijna nooit de moeite zullen doen alle slides te bekijken. Weer wat bijgeleerd!

Inventis Stage

Na het (voorlopig) afronden van de vorige opdracht kon ik beginnen aan een nieuwe opdracht. Eerst enkele simpele ontwerpjes voor de video-content die ze binnenkort gaan aanbieden, daarna iets van serieuzer formaat: een restyling van de Inventis Stage website. Toegegeven, het is ook wel dringend nodig, want de huidige site dateert al van 2009!

Buiten enkele richtlijnen voor de typografie en huisstijl kreeg ik vrij spel en mocht ik zelf bepalen hoe de site ingevuld werd. Na enkele daagjes wireframen, ontwerpen en feedback van Bart verwerken had ik een ontwerp klaar waar ik zelf toch wel trots op ben! Hieronder een sneak peek van het resultaat:

inventisstage

Op naar de volgende

Kortom, dit was een boeiende eerste week. De sfeer onder de werknemers en de manier van werken heeft een goede eerste indruk bij me achtergelaten. Ik kijk alvast uit naar week 2 (die ondertussen alweer voor de deur staat)!

3 reacties

 • Bart

  Sterk bezig Rob! Ik was onder de indruk over het geleverde werk.. af en toe was er inderdaad wat bijsturing nodig maar dat ging over de dingen die wij over de jaren heen geleerd hebben in de praktijk, dingen die je op school nooit zal leren. Een perfect voorbeeld dus waarom stages een enorm voordeel zijn voor studenten.

  Als deze week de toon gezet heeft voor de rest van je stage, dan zie ik het zeker wel in orde komen in de toekomst! Blijf zo verder doen zou ik zeggen..

 • Jente

  Rob, Je hebt je start alvast niet gemist. Goed begonnen, ga zeker verder deze richting uit. Dan wordt het een goede stage.

 • Jan Raedschelders

  Knap werk tijdens je eerste week Rob, alvast benieuwd naar je verdere evolutie hier op kantoor!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*