Week 3: WordPress & meer wireframes

Alweer een weekje gepasseerd! Deze week stond voornamelijk in het teken van het afwerken van de Inventis Stage opdracht. Het front-end gedeelte had nog wat werk nodig en dan kon het in een WordPress thema gegoten worden. Een eerste keer voor mij maar na wat opzoekwerk en enkele tutorials te volgen lukte het vrij vlot om het ontwerp in een template te zetten. Ook de basiskennis PHP die ik van school heb meegekregen kwam hier ook zeker goed van pas. Uiteindelijk bleek ook zelfs dat ik eigenlijk meer had gedaan (en nog wou doen) dan van mij verwacht werd..Oeps, beetje te ijverig geweest!

Nieuwe opdracht

Donderdag kreeg ik van Bart een nieuwe opdracht toegewezen: een ontwerp maken voor een webshop van een slager/traiteur. Dit is een opdracht waar Bart al een design voor klaar heeft, maar zo kunnen we uiteindelijk mijn ontwerp en wireframe met dat van hem vergelijken. Iets waar ik ongetwijfeld veel uit zal leren!

Afwisseling!

Voor ik aan het wireframe kon beginnen moest er eerst nog een logo gemaakt worden. Iets waar ik heel erg naar uitkeek omdat het eens een aangename afwisseling was van het slicen van de voorbije dagen. De klant had al een basisidee meegegeven waarop ik me kon baseren, hiermee ben ik na een middagje vanalles uitproberen tot het volgende resultaat gekomen (waar ik stiekem toch wel heel tevreden over ben!):

logo-week3

E-commerce wireframe

Hierna was het tijd voor het wireframe, dat was een ander paar mouwen. Een e-commerce website is toch net wat complexer dan de one-pager van de eerste week, merk ik al! Er is zoveel meer waar je rekening mee moet houden… Gelukkig kreeg ik van Bart ook het scope document van dit project mee. Dit is een document waarin alle functionaliteiten van het project beschreven staan. Project manager Isabelle schreef hier onlangs een interessante blogpost over, zeker de moeite waard om eens te bekijken!

Zo, dit was het voor week 3. On to the next one!

4 reacties

 • Dennis

  Goed bezig, Rob!

 • Bart

  De eerste weken was een rustige inloopfase 😉 Ik merkte dat je de kleinere projecten eenvoudig tot een goed einde kon brengen dus werd het tijd om je eens aan zo’n e-commerce project mee te laten werken maar ik twijfel er ook hier weer niet aan dat je dit tot een goed einde zal brengen. Het is voor ons plezant om te zien hoe eenvoudig en snel je nieuwe dingen oppikt, er uit leert en wat je geleerd hebt omzet in de praktijk! top!

 • Isabelle

  Mooi werk met het logo! Met veel plezier voorgelegd aan de klant.

 • Bert

  Goed bezig broer!
  Leuk te zien dat je na die jaren van ‘hobbyisten’ nu ook eens aan the real stuff mag meewerken.
  Blijf leren, proberen en resultaten halen.

  En dank Bart maar voor de goede begeleiding, dat is iets waar je zeker veel aan hebt in een stage!
  Dat is zeker niet altijd een evidentie, een stageplek die je zo goed kan helpen / steunen / laten meewerken.
  Petje af voor het Inventis team dus ook 🙂

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*