Week 4: E-commerce

De 4e werkweek is alweer voorbij! Weer een interessante weekje gevuld met heel wat lekkers zoals cake, tiramisu, donuts,…Allemaal dankzij de 2 jarigen van de week, Jente en Ruud, en mede-stagiair Luc die deze week zijn stage bij Inventis heeft afgerond. Allemaal goed en wel die traktaties, maar er werd ook gewerkt hoor! Zo heb ik de hele week gespendeerd aan het wireframen en ontwerpen van het e-commerce project, waar ik het in mijn vorige blogpost al over had.

E-commerce opdracht

Maandag en dinsdag heb ik me nog kunnen bezighouden met het opmaken van de wireframes in Axure. Dinsdagmiddag stond er een feedbackmoment met Bart gepland, waarin we de wireframes allemaal even hebben overlopen om te kijken waar en hoe het nog beter kan. Voor het overgrote deel was het in orde, maar er waren nog enkele usability aanpassingen die moesten gebeuren. Zo stond er bij elk product bijvoorbeeld de optie om het te bestellen aantal te veranderen, maar nergens werd de totaalprijs van dat aantal getoond, enkel de eenheidsprijs. Een kleine doch cruciale aanpassing, want wanneer je als potentiële klant je rekenmachine moet bovenhalen om de prijs te weten denk ik dat je snel een andere webshop zal opzoeken.

Na het aanpassen en interactief maken van de wireframes kon ik weer aan een ontwerp beginnen. 10 pagina’s werden in de stijl van het logo en met de wireframes in het achterhoofd onder handen genomen, met het volgende als resultaat:
ecommerce

Volgende week

Komende week staat er weer een heleboel op de planning. Zo zal ik voor het e-commerce project mijn ontwerp in een mobiele versie mogen gieten, een nieuw voorstel mogen maken voor hun logo (het vorige was net wat moderner dan ze voor ogen hadden), en kan ik beginnen met de slicing van mijn allereerste ontwerp van week 1. Genoeg te doen dus 🙂

See you next week!

1 reactie

  • Bart

    Wat moet ik hier nog komen zeggen? Goed bezig! Maar dat had ik u al laten weten 😀
    PS. Ivm met de traktaties en dergelijke, dat was ik u bij ons eerste gesprek verleden jaar vergeten te vertellen. Na je stage zal je merken dat je wat in gewicht toe bent genomen… 😉

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*