Week 5: Halfweg!

Wat later dan gewoonlijk, maar hier ben ik dan toch met een korte samenvatting van mijn 5e week als stagiair bij Inventis. Ik heb het er na 5 weken nog steeds erg naar mijn zin, wat ook wel eens de reden kan zijn waarom de tijd zo snel voorbij gaat, want we zitten ondertussen ook al in de helft van mijn stageperiode. Jammer, maar zolang het nog duurt proberen we er natuurlijk het beste van te maken!

Deze week kon ik me bezighouden met een opdracht waarvoor ik in week 1 al een wireframe en ontwerp had gemaakt. De klant was tevreden over het resultaat en dus kon ik nu ook aan de slag met de front-end. Naast de standaard html en css moest ik ook zorgen dat het contactformulier gevalideerd en verzonden werd. Een van de weinige momenten tijdens mijn stage waarin ik mijn php-kennis nog eens kon bovenhalen, want dat is nu niet direct de taak van een Webdesigner/Informatie Architect, maar ik vond het zeker niet erg omdat het nog een keer wat afwisseling was :-). De validatie van het formulier liep echter niet helemaal van een leien dakje. Hier heb ik langer dan verwacht mee zitten sukkelen door één kleine vervelende bug waardoor mijn formulier nooit verzonden werd. Uiteindelijk is het me toch gelukt, al had ik er achteraf gezien beter de hulp van een collega voor ingeroepen.

Hierna kon ik weer verder met mijn e-commerce opdracht. Alle schermen van de desktop versie waren afgewerkt, en dus werd het tijd om ook de mobile schermen in Photoshop uit te werken. Over het algemeen ging dit weer vlot vooruit, met een absoluut minimum aan opmerkingen van Bart. Altijd leuk!

Werkloos op het werk?

Aan het einde van de week bleek ik bijna werkloos te zijn. Er waren nog wel opdrachten gepland, maar daarvoor was het nog wachten op reactie van de klanten vooraleer ik er aan kon beginnen. Gelukkig had Project Manager Jochen nog een tussentijdse opdracht voor me, namelijk het uitwerken van een interne app voor het Regionaal Ziekenhuis HH Leuven. Hiervoor kon ik me voor een groot gedeelte baseren op de website van het ziekenhuis, die ook verzorgd werd door Inventis. Tijd weer om Axure op te starten dus, en een wireframe in elkaar te knutselen!

Tot de volgende!

2 reacties

 • Jochen

  Uitdagingen genoeg binnen Inventis Rob, werkloos zal je hier nooit helemaal zijn!
  Eén belangrijk aspect heb je alvast geleerd, namelijk dat we zeer afhankelijk zijn van klanten en hoe snel zij (al-dan-niet) kunnen schakelen. Pro-actief werken en de klant vanaf het eerste moment in de juiste richting sturen is hierbij belangrijk. Niet alleen gaat het project dan vlotter kunnen verlopen maar zorg je ook dat de klant overtuigd geraakt van je voorstel.

  En PHP-kennis niet de taak van een WebDesigner / Informatie Architect, wel… Het is een enorme +++ als je deze kennis hebt want zo kan je ook veel beter inschatten wat er technisch mogelijk is naar uitwerking toe. Zelf experimenteren en testen, dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. 🙂

  Keep on the good work!

 • Jan Raedschelders

  Ervaring doe je pas op op de werkvloer als de klant een deel is van de uitdaging, goed bezig!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*