Week 6: Tweede keer goede keer?

Na een extra dagje rust (godzijdank voor Paasmaandag!) kon ik er dinsdagochtend weer met volle goesting in te vliegen. In deze week heb ik voor het grootste deel aan de applicatie van HH Leuven verder gewerkt.

HH Leuven

De start aan het wireframe op tabletformaat was vorige week al gemaakt, dinsdagmiddag had ik een eerste versie volledig klaar en heb ik het samen met project manager Jochen, designer Saskia en mijn stagementor Bart even overlopen om te kijken waar het goed zit en waar het eventueel nog beter kan. Na de nodige aanpassingen aan het wireframe kon ik ook een mobiele versie maken, en uiteindelijk ook beginnen aan het ontwerp (yay!). Vrijdagmiddag heb ik een eerste versie van het ontwerp kunnen afronden.

Tussentijdse evaluatie

Tussen het ontwerpen door heb ik donderdag met mentor Bart een tussentijds evaluatiegesprek gehad over mijn afgelopen weken bij Inventis. Dit werd van school uit verwacht omdat de ‘terugkomdag’ werd afgelast. Dat is een dag tussen de stage door waarop we terug naar school gaan om daar onze eerste weken te evalueren. Over het algemeen kwam het gesprek erop neer dat er geen grote werkpunten waren maar dat ik momenteel goed bezig ben, en dat is uiteraard fijn om te horen!

Tweede poging

In afwachting van feedback van Jochen op het ontwerp voor HH Leuven, waar ik intussen een eerste versie voor klaar had, kon ik aan een nieuwe opdracht beginnen. De klant waar ik eerder tijdens mijn stage al een logo voor had ontworpen heeft namelijk nieuwe richtlijnen gestuurd over de uitstraling en stijl die ze graag in het logo verwerkt zouden zien. Mijn eerste voorstel was moderner dan wat ze voor ogen hadden, het moet eerder een landelijke, huiselijke sfeer uitstralen. Geen makkelijke klus vond ik zelf. Urenlang heb ik honderden lettertypes, kleuren en vormen zitten combineren, en om half 5 had ik nog stééds niets waarvan ik dacht: “Dat is het!”. Hopelijk schiet er mij volgende week een goed idee te binnen!

 
Spoiler alert: Ik schrijf dit op maandag, dus ik kan al zeggen: jawel, een tweede logo-voorstel is intussen afgewerkt en doorgestuurd naar de klant 🙂 Meer daarover in mijn volgende blogpost!

4 reacties

 • Saskia

  Goed bezig Rob. De designs van HHLeuven ziet er goed uit. Ik denk dat de klant er erg tevreden over gaat zijn. Ik sta te popelen om ze te gaan voorstellen en hun reactie hierop te zien. 🙂

 • Jente

  Ik heb het 2de logo-voorstel gezien en het ziet er goed uit! 🙂
  Goed bezig Rob!

 • Jan Esser

  Van wat ik tot nog toe gezien en gehoord heb zijt ge sterk bezig Rob! Doe zo verder!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*