Week 7: Logo’s, style tiles & icons

Alweer een weekje voorbij! Week 7 was weer goed gevuld, ik heb heel wat designwerk kunnen verzetten, wat betekent dat ik ook weer een heleboel werkjes heb om jullie te tonen!

Maandag ben ik verdergegaan waar ik vrijdag was geëindigd: Een tweede logo-voorstel voor Nubo Vers. Waar vrijdag de inspiratie nog ver te zoeken was, bleek het maandag een stuk vlotter te gaan! Tegen de middag had ik een nieuw voorstel klaar, dat ondertussen trouwens ook al door de klant is goedgekeurd! Hieronder het eindresultaat en enkele mislukte pogingen uit het proces:

NuboVers-logo-v2.1nubo-pogingen

Style tiles

Tijd voor de volgende stap in het proces: het uitwerken van enkele style tiles. Voor degenen die hier niet bekend mee zijn: een style tile is een deliverable waarin de designer de stijl die hij voor een project voor ogen heeft uitwerkt in de vorm van buttons, titels, afbeeldingen, kleuren, patronen,… noem maar op. Dit is vooral handig om de klant een beeld te geven van hoe hun website eruit kan zien, zonder al een hele pagina te moeten ontwerpen. Voor een designer kan dit dus ook heel wat tijd besparen!

Ik had al wel eens van style tiles gehoord, maar er zelf eentje maken was toch de eerste keer. Gelukkige vlotte het allemaal wel vrij goed, al merkte ik bij de tweede en derde wel dat het steeds lastiger werd om een unieke stijl te verzinnen rond hetzelfde logo. Hieronder één van de 3 style tiles die ik heb uitgewerkt:

Styletile-v3

Gelukkige verjaardag!

Verder heb ik me deze week ook nog beziggehouden met weer een nieuwe en leuke opdracht! Ik mocht een ontwerp maken voor een website waarop je na het ingeven van je geboortedatum feitjes te zien krijgt zoals welke beroemdheden die dag nog jarig zijn, welke films en liedjes populair waren, etc… Bart had hier al een wireframe en ontwerp voor klaar maar ik mocht me er ook eens op uitleven, en dat heb ik gedaan! Hieronder enkele icoontjes die ik voor dit project heb uitgewerkt:

gelukkige-verjaardag-icons

Al bij al dus weer een zeer plezante werkweek met veel resultaat, zo mogen ze voor mij altijd zijn! 🙂

Tot de volgende!

2 reacties

  • Dennis

    Sjieke Dinges! Goed bezig, Rob, benieuwd wat we nog mogen zien.

  • Wim

    Ziet er heel goed uit Rob! Doe zo verder!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*