Week 1 – Een nieuw begin

Mijn eerste week bij Inventis ging goed. Iedereen was zeer vriendelijk en ik voelde mij er al snel comfortabel. Maandag kreeg ik een briefing over mijn eerste opdracht. Hiervoor deed ik vooral heel veel research om te kijken wat al de mogelijkheden waren rond dit idee.

Maandag maakte ik een SWOT-analyse en schreef ik user stories en features uit. Ook zocht ik naar de zwakheden en moeilijkheden van het concept om deze voor te leggen en ook eventueel op te lossen indien mogelijk.

Dinsdag begon ik al een beetje aan een flowchart en wireframes. Net voor de middag had ik een bespreking omtrent het concept. Daar legde ik uit wat ik onderzocht had en op welke ideeën ik was gekomen omtrent het concept voor. Hierover waren ze tevreden. Ze gaven mij zelfs nog enkele inspirerende ideeën waar ik nog dieper op in kon gaan en meer onderzoek over kon doen. In de namiddag woonde ik nog een vergadering bij die ging over de wireframes van een ander project waaraan mijn stagebegeleider Bart werkte. Daarbij luisterde ik naar hoe zij te werk gingen en ook ik mocht zelf ideeën geven en vragen stellen. Dit kon omdat ik niet heel de achtergrond kende. Na deze bespreking deed ik verder onderzoek naar de aangebrachte ideeën tijdens de samenkomst over mijn project.

Donderdag deed ik verder met het onderzoek en herwerkte ik de wireframes een beetje naargelang de feedback. Ook schreef ik al 1 concept helemaal tot in het detail uit om dan voor te stellen. Na de middag had ik dan de laatste vergadering van de week, hierop heb ik nog goede feedback gekregen en enkele technologieën uitgelegd en uitgesloten. Na de bespreking werkte ik het onderzoek verder uit. Dit door verscheidene concepten gedetailleerd uit te schrijven.

Vrijdag onderzocht ik nog enkele technologieën heel goed om te kijken wat het beste zou zijn voor het concept. Omdat het erg moeilijk was om de grote verschillen bloot te leggen, kostte dit erg veel tijd. Tot slot werkte ik de wireframes gedetailleerd uit en voegde ik er empty states en error states aan toe.

Het was een zeer toffe en leerrijke eerste week en ik kijk uit naar de weken die komen.

4 reacties

 • Bart

  Seppe, ik had tijdens je stageaanvraag reeds een sterk vermoeden dat je skills omtrent UX goed zitten en was aangenaam verrast de afgelopen week. Je hebt enkele goede concepten uitgewerkt en ben heel benieuwd naar de komende weken.

 • Jan Esser

  Goed bezig! Ik kijk alvast uit naar de volgende fase.

 • Jente

  Seppe, je hebt je start duidelijk niet gemist, in je eerste week heb je goed werk geleverd.

 • Jan Raedschelders

  Seppe, goed bezig, benieuwd naar je ervaringen de volgende weken!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*