Week 1 – Op ontdekking

Maandag 4 maart startte mijn stage bij Inventis. Na de eerste briefing van mijn begeleider Tom, mocht ik mij installeren op mijn werkplek waar ik de komende twaalf weken zal vertoeven. Ik werd goed ontvangen op mijn eerste dag en stapte binnen in een bedrijf waar een aangename, ontspannen sfeer heerst onder de werknemers.

De eerste week kreeg ik de kans om mij verder in te werken in het framework Symfony 4, het opzetten van een startproject, PHP guidelines, verschillende tools zoals PHP _CS en PHPStan,… Van maandag tot donderdag heb ik geprobeerd om hier zoveel mogelijk informatie over te verwerken en heb ik enkele zaken uitgetest in een Symfony-project. Vrijdag stond de voorstelling van mijn stageopdracht op het programma. Seppe, mijn collega-stagiair, heeft het design en de schermontwerpen voor de opdracht al uitgewerkt. Tijdens een meeting samen met Tom en Jente heeft hij zijn werk dan aan mij voorgesteld. Daarna ben ik gestart met de verwerking van de informatie die ik meekreeg tijdens deze meeting. Ik heb zelf nog enkele keren de schermontwerpen overlopen om zeker te zijn dat ik alles begrepen had en ben begonnen aan het uitschrijven van usecases.

Het was een zeer interessante, leerrijke week en dat smaakt naar meer. Volgende week zal ik verdergaan met de verwerking van de opdracht, het uitschrijven van usecases en het opstellen van een datamodel.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*