Week 2 – De eerste lijnen code

Na een geslaagde eerste week, ben ik maandag vol energie gestart aan de uitwerking van mijn opdracht. Ik heb mij verder verdiept in de schermontwerpen van Seppe en heb op basis hiervan een eerste datamodel opgesteld. Eerst heb ik met Tom nog eens kort de opdracht overlopen en meer technische zaken besproken. Nadien heb ik samen met Seppe de opdracht vanuit mijn oogpunt volledig besproken en de meeste onduidelijkheden kunnen oplossen. Verder stond ook de wekelijkse teammeeting op het programma en heb ik de eerste ontwikkelaars-meeting bijgewoond.

De teammeeting is enerzijds interessant om mijn collega’s beter te leren kennen en inzicht te krijgen in hun rol binnen het team. Anderzijds leer ik ook veel bij over de projecten die binnen het bedrijf lopen en welke fasen zo’n project doorloopt. Ook de ontwikkelaars-meeting vind ik om die redenen heel leerrijk en interessant.

Dinsdag heb ik verdergewerkt aan de usecases en heb ik mijn Symfony-project opgezet en mijn Bitbucket-account in orde gemaakt. Verder ben ik gestart met het schrijven van de eerste code. Ik heb enkele entities ge√Įmplementeerd en ook de login-functionaliteit voorzien. De rest van de dagen verliep vrijwel gelijkaardig. In de voormiddag werkte ik enkele usecases dieper uit, in de namiddag heb ik dan verdergewerkt aan de backend-code. Voorlopig heb ik de CRUD-functies voor de 3¬†belangrijkste entiteiten uitgewerkt en ben tijdens het coderen hiervan op enkele problemen gestoten. Dat maakt dat ik ook deze week nog veel opzoekingswerk verricht heb en weer heel wat heb bijgeleerd. Om de week af te sluiten heb ik met Tom de week overlopen en het gebruik van translations binnen de applicatie bekeken en afspraken hierover gemaakt.

Op naar een nieuwe week!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*