Week 3 – Van alles wat

Ook deze week startte op maandag met de teammeeting en iets later de ontwikkelaarsmeeting. Verder heb ik maandag tijd genomen om mijn Plan van Aanpak voor school af te werken. In het Plan van Aanpak (PvA) stel ik kort mijn stagebedrijf voor, ik schrijf neer wat de aanleiding van de opdracht is en aan welke doelstellingen de afgewerkte applicatie moet voldoen. Ook neem ik in dit document een globale planning op en beschrijf ik in welke vormen en frequentie ik tijdens mijn stage mijn vorderingen terugkoppel naar mijn stagebegeleider van het bedrijf en de school. De resterende tijd heb ik gebruikt om  verder te coderen.

Dinsdag en woensdag stonden volledig in het teken van de functionaliteit ‘vrijwilligers beheren’. Aangezien dit het hoofddoel is van mijn applicatie, moeten er vanzelfsprekend heel wat gegevens over een vrijwilliger worden bijgehouden. De koppeling met verschillende andere entiteiten zorgde vorige week al voor de nodige moeilijkheden en hier heb ik ook deze week nog veel opzoekingswerk voor verricht en verschillende manieren geprobeerd.

Donderdag heb ik de tijd genomen om mijn voorlopige code te doorlopen en algemene verbeteringen/aanpassingen te maken. Verder heb ik met Seppe samengezeten om de wijziging voor de functionaliteit ‘taken’ te bespreken en de algemene vorderingen te overlopen. Tot slot ben ik gestart met het verkennen van de template die ik zal gebruiken voor de front-end van de applicatie. Voorlopig had ik mij ¬†enkel gefocust op de back-end code en basis html gebruikt voor de front-end.

Ook vrijdag heb ik mij verder verdiept in de template en ben ik begonnen met de integratie hiervan. Om te beginnen heb ik de functionaliteit inloggen/registreren onder handen genomen. Hierbij liep ik al meteen tegen het probleem om de lay-out van de formulieren en bijhorende validation errors correct te tonen. Hier zal ik ook volgende week nog heel wat tijd aan moeten spenderen. Tot slot heeft Tom mijn voorlopige code gereviewd, hij was tot nu toe best tevreden over de geschreven code. Altijd leuk om te horen natuurlijk! Verder heeft Tom nog tips/aandachtspunten meegegeven om de kwaliteit van de code te verbeteren. Een ideale afsluiter van de week.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*