Week 5 Wireframing, designen en nieuw groot project

De 5de week is weeral voorbij gevlogen. Het is echt ongelofelijk hoe snel de tijd gaat als je je goed voelt en iets graag doet.

Maandag stond er vooral Blabloom op de planning.  Eerst werkte ik verder aan de wireframes van de blog om dan in de voormiddag een meeting hierover te hebben. De meeting verliep goed. Wel moesten de wireframes beter uitgewerkt worden met invalspunten, zodat mensen makkelijk blogposts konden terug vinden over verscheidenen thema’s. Daarna was er nog tijd om de SEO te bespreken van het eindwerk van mij en 2 klasgenoten. PillAssist wil ervoor zorgen dat oudere mensen hun medicatie beter innemen en hierdoor langer thuis kunnen blijven wonen. Na de meeting ging ik verder met de feedback te verwerken van Blabloom.

De volgende dag ging ik hiermee verder en had ik terug een kleine meeting om de verbeteringen te bekijken. Deze waren goed toegepast op enkele kleine details na. Daarna kon ik beginnen aan het design van de blog. Dit ging redelijk vlot en hiermee was ik ongeveer klaar op dinsdag.

Donderdag kreeg ik feedback van Bart op mijn design. Eigenlijk was dit vrij positief, maar het is duidelijk dat ik hierin nog veel moet groeien, vooral met betrekking tot de typografie. Bij de typografie was de opmerking dat er soms zeer dikke letters waren die te zwaar overkwamen in het geheel of te weinig letterspacing. Hierin moet ik nog meer gevoel krijgen en beter de balans zoeken maar dit zal me zeker en vast lukken. Als ik mijn feedback had toegepast mocht ik aan de hand van een offerte wireframes maken voor Sint-Oda. Dit is een project waar Bart de informatie architectuur en het design van gaat doen. Het is een zeer groot project dus hier ga ik enkele dagen mee zoet zijn. Ook ben ik aan het streven om mij aan de geplande werkuren te houden om mijzelf te testen.

Tot slot heb ik vrijdag, de laatste dag van de week de hele dag bijna gewerkt aan de wireframes van Sint-Oda. Hiervoor heb ik nu van enkele pagina’s de desktop- en de mobiele versie. Voor de rest heb ik nog enkele aanpassingen gedaan aan het design van Blabloom. Het was een zeer vruchtbare dag en ik begin beter en beter een goede workflow te vinden die werkt voor mij.

Opnieuw een week waar ik veel heb bijgeleerd. Ik kijk uit naar volgende week en hoop nog veel bij te leren en vooral over design zodat ik hier ook in kan groeien.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*