Week 4 – JavaScript

Maandag startte mijn dag niet bij Inventis, we hadden namelijk ons eerste terugkommoment op school. Daar stelden we ons Plan van Aanpak en onze vorderingen voor aan onze medestudenten en stagebegeleidster. ’s Namiddags kon ik dan op het bedrijf verderwerken aan de integratie van de template. Ik startte waarmee mijn vorige week geëindigd was, namelijk de integratie van het inlogformulier in de template. Voorlopig werkt het inloggen en registreren, maar de errors worden nog niet 100% correct getoond. Ik heb toen besloten om dit even te laten rusten en me op een volgende functionaliteit te focussen.

Dinsdag ben ik dan begonnen aan de integratie van functionaliteit ‘edities beheren’. Ik ben gestart met de opbouw van het formulier in een gewone pagina. Hier kwam meteen een nieuw probleem tevoorschijn. Om een editie aan te maken of aan te passen, wordt één kalender getoond waarop dan een periode geselecteerd kan worden. De gekozen periode wordt daarna in een inputveld getoond. De plugins die in de template gebruikt worden, ondersteunen dit echter niet. Na wat opzoekingswerk ben ik bij Flatpickr terechtgekomen: een plugin in dezelfde ‘Material Design’ stijl met de juiste functionaliteit.

Bijna alle formulieren in de applicatie moeten in een Bootstrap modal getoond worden. Nadat ik dinsdag het formulier had afgewerkt op een normale pagina, wou ik dit woensdag overbrengen naar een modal. Maar, de combinatie met zo’n modal en Symfony Forms bleek niet zo simpel als ik had gedacht. Na opnieuw heel wat opzoekingswerk leek het mij het interessantste om de afhandeling en validation errors van zo’n formulieren te verwerken in JavaScript.

Mijn kennis van JavaScript is eerlijk gezegd vrij beperkt. Ik heb het laatste jaar wel heel wat gewerkt met JS-frameworks zoals Angular, React en Vue en ik heb wat ervaring met JQuery en Ajax, maar met Vanilla JavaScript (ES6) ben ik eigenlijk nooit in aanraking gekomen. Vandaar heb ik donderdag en vrijdag tijd genomen om enkele online tutorials te volgen. Ook de komende week zal ik mij hier verder in verdiepen. Ook deze week sloot ik af in een gesprek met Tom en kreeg ik constructieve feedback over mijn vorderingen.

1 reactie

  • Wim

    Hou je zeker niet in om eens rond te vragen als je met iets vast zit of niet juist weet hoe je dat moet aanpakken. Soms kan de oplossing eenvoudiger zijn dan je denkt maar zie je ze gewoon niet.

    Keep up the good work!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*