Week 7 – Refactoring PHP code

De voorbije weken heb ik weinig aandacht geschonken aan validatie van formulieren en heb ik vooral gezorgd dat de functionaliteiten gewoon werken als je de gegevens op een correcte manier invult. Tijd om hier verandering in te brengen: maandag heb ik me verdiept in Form Validation en heb ik mijn eigen Form Theme hierop aangepast.

Dinsdag heb ik enerzijds het verwijderen van een vrijwilliger in orde gebracht en ben ik daarna gestart met het evalueren van mijn PHP code die ik tot nu toe geschreven had. Dinsdag en woensdag heb ik de code voor de Vrijwilligers-functionaliteit verbeterd en vereenvoudigd. Donderdag heb ik de code van de Edities- en Verenigingen-functionaliteit onder handen genomen.

Vrijdag spendeerde ik nog even tijd aan de Verenigingen-functionaliteit en ben daarna weer met iets nieuws van start gegaan. In mijn basistemplate werden ongelooflijk veel JS en CSS-files via aparte links ingelezen, wat voor een onoverzichtelijke pagina zorgde. Ook de organisatie van mijn JS-files vond ik niet zo overzichtelijk. De oplossing: WebPack Encore, de Symfony-variant van WebPack. Vrijdag heb ik mij vooral verdiept in WebPack en heb ik nog niet zoveel aangepast. De komende week zal ik dit verder uitwerken en optimaliseren.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*