Week 8 – Extra functionaliteiten en JavaScript ES6

Maandag was het Paasmaandag, dus werd er niet gewerkt. Dinsdag heb ik verder gewerkt aan de implementatie van WebPack. In mijn basistemplate bleven 2 link-tags over: ééntje voor CSS en ééntje voor JS. Al deze CSS- en JS-code wordt in één JS-file ingeladen. Voor elke functionaliteit voorzie ik dan telkens een aparte JS-file die de nodige CSS en JS inlaadt. Deze file zal enkel ingeladen worden op de relevante pagina’s, zodat de andere pagina’s niet teveel overbodige code bevatten. Verder heb ik dinsdag zowel mijn JS-, als mijn PHP-code van de Vrijwilligers-functionaliteit nog even opnieuw aangepakt.

Wanneer je een detailoverzicht van een vrijwilliger bekijkt, moet het mogelijk zijn om via een apart formulier de beschikbaarheid in te geven. Deze functionaliteit was woensdag aan zet. Donderdag ging ik verder met een formulier voor het groeperen van vrijwilligers, maar liep hier tegen enkele onduidelijkheden aan en besloot om dit even te laten rusten. Als ik mijn code dan later nog eens bekijk, zie ik meestal snel de oplossing en is de onduidelijkheid simpel opgelost. Ik heb immers ook nog meer dan werk genoeg, dus kan verder :). De Taken-functionaliteit was het volgende dat ik zou uitwerken. Donderdagnamiddag voorzag ik de basisstructuur in mijn JS- en PHP-code.

Ik voelde me ondertussen een stuk beter in het schrijven van JS en met de implementatie van WebPack was het tijd om het veelvuldig gebruik van jQuery in mijn code vaarwel te zeggen. Voor de Taken-functionaliteit hield ik dezelfde structuur zoals bij mijn andere functionaliteiten aan, maar begon ik met het omzetten van jQuery-code naar JS ES6. Als laatste zorgde ik ervoor dat alle CRUD-operaties voor het beheren van Taken werkten.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*