Week 10 – Voorstelling applicatie

Een belangrijke week, want donderdag stond de eerste voorstelling van mijn applicatie op het programma. Ter voorbereiding hiervan probeerde ik enerzijds de ontbrekende functionaliteiten (op zoeken, filtering en exporteren na) nog toe te voegen aan de applicatie en anderzijds de volledige applicatie nog eens te reviewen. Zo kon ik mogelijke fouten of ontbrekende zaken nog aanpassen of toevoegen.

Maandag voegde ik het uitnodigen van een nieuwe beheerder toe. Elke beheerder van de applicatie kan iemand uitnodigen om ook beheerder van de applicatie te worden. De potentieel nieuwe beheerder ontvangt een e-mail met daarin een link naar het registratieformulier. Het e-mailadres waarnaar zo’n uitnodiging verstuurd wordt, wordt bijgehouden in de database zodat enkel uitgenodigde personen kunnen registreren. Dit blijft ook maar één maand geldig.

Dinsdagmorgen deed ik de laatste aanpassingen aan het uitnodigen van een nieuwe beheerder. Daarna paste ik het formulier om vrijwilligers te groeperen aan, zodat dit iets gebruiksvriendelijker en intuïtiever werd. Dit staat nog steeds niet volledig op punt en hier zal ik later nog even tijd voor moeten vrijmaken. Verder stelde ik de security-rules in mijn controllers op punt en nam ik de code van mijn login- en registratieformulier onder handen.

Woensdag was de code voor de Edities-functionaliteit aan de beurt en begon ik aan de export-functie. In eerste instantie heb ik een export-formulier gemaakt waar de opties gekozen kunnen worden, maar de opties zijn fictief en hebben nog geen effect op de output. Verder kan ik ook al de gegevens van de vrijwilligers uit mijn database omtoveren tot een excel-file en deze als download aanbieden. In de komende weken zal ik dan voorzien dat de excel-file effectief aangepast wordt afhankelijk van de geselecteerde opties. Als laatste begon ik met het reviewen van de volledige applicatie.

Ook donderdagmorgen stond het reviewen op het programma, want ’s middags was het zover: de voorstelling. Ik maakte vooral design-aanpassingen en hier en daar werd ook de backend-code nog onder handen genomen. ’s Middags stelde ik mijn applicatie voor aan Jente, Bart en Tom. Uiteraard was ook collega-stagiair Seppe aanwezig, aangezien hij het design en de wireframes voor de applicatie heeft gemaakt. ’s Namiddags ging ik aan de slag met de gekregen feedback, waar ik ook vrijdag nog mee verder werkte.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*