Week 9 – Refactoring JS code

Deze week zou opnieuw in het teken staan van optimalisatie en verbetering van mijn code. Verder heb ik ook nog enkele nieuwe functionaliteiten voorzien. Maandagvoormiddag werd ik eerst verwacht op school voor ons tweede terugkommoment. We stelden de vorderingen die we tot nu toe maakten voor aan onze collega’s en bespraken de tussentijdse evaluatie met onze stagebegeleidster. ’s Namiddags ging ik aan de slag met het opzetten van de basisstructuur voor het beheren van een gebruikersaccount.

Dinsdag en donderdag werkte ik aan de optimalisatie van mijn JS-code. Het gebruik van jQuery verdween uit de code van al mijn functionaliteiten. Verder was er ongelooflijk veel duplicatie in mijn code: in zowat alle functionaliteiten gebeurde het ophalen en submitten van formulieren op dezelfde manier. Ook het tonen van meldingen gebeurde hetzelfde. Daarom schreef ik 2 Helper-classes (FormHelper en MessageHelper) die door alle andere functionaliteiten gebruikt konden worden. Zo werd de code voor mijn functionaliteiten sterk gereduceerd en kan ik snel en gemakkelijk aanpassingen aanbrengen. De week afsluiten deed ik op vrijdag met het uploaden van een profielfoto voor de gebruiker en het aanpassen van het gebruikerswachtwoord in aparte formulieren.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*