Week 1 – Een nieuw begin

Maandag 21 september startte mijn stage. Na een rondleiding gekregen te hebben door Bart, heb ik mij geïnstalleerd in mijn werkruimte. Deze werkruimte is voor de komende 13 weken voor mij. Mijn eerste indruk van het bedrijf was dat er een rustige maar ook een aangename sfeer heerst.

Tijdens deze week heb ik mij verdiept in de PHP guidelines, het framework Symfony als ook in de API’s die ik ga gebruiken tijdens mijn project. Ook heb ik een startproject opgezet. In het eerste deel van de week, van maandag tot donderdag, heb ik vooral veel documentatie gelezen over wat de PHP guidelines zijn. Maar waar ik het meeste tijd heb ingestoken is in het begrijpen van de API’s. Dit zijn namelijk de JIRA API en de Teamleader API. Woensdag heb ik ook samen gezeten met Jan en Wendy om de huidige problemen van het halen van data uit JIRA en Teamleader. Na deze meeting heb ik de informatie die ik heb gekregen uitgewerkt in user story’s.

Deze week was zeer interessant en ook boeiend. Ik kan niet wachten tot ik mijn eerste lijnen code ga kunnen schrijven.

1 reactie

  • Jan

    Goed begonnen Bert, een goede analyse is half gewonnen! Durf in deze fase ook zeker veel vragen stellen, als iets niet duidelijk is wacht je best niet tot je jezelf erop vastbijt in de code. Ben benieuwd naar volgende week!

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*