Week 2 – Begin van project

Deze maandag ben ik gestart met volle moed. Maandag heb ik me verder verdiept in de API van Jira. Op maandag of dinsdag heb ik ook een connectie kunnen verwezenlijken met deze API. Met deze connectie heb ik data gekregen. Deze data is onder andere: de projecten, projectinfo (lead, team dat hier aan werkt, …) .

Op woensdag heb ik mij verdiept in de data die ik krijg uit de API. Zo heb ik geprobeerd er de nuttige informatie uit te halen. Dit heb ik gedaan omdat er in Jira heel veel informatie zit, maar dit betekent ook dat het niet allemaal nuttig is voor mijn project zoals de avatar van de lead van een project. De volgende dag ben ik aan de authenticatie begonnen. Dit begon met eerst een entity te maken. Dit was makkelijk te generen met de MakerBundle van Symfony. Met behulp van deze entity heb ik een login kunnen maken. Ook heb ik een console command gemaakt waarmee je een user kan aanmaken voor in te loggen in het project. Zonder een login kan je ook niks doen op het project. Op donderdag ben ik ook op een probleem gestoten met de API. Door dit probleem heb ik ook weer opzoekwerk verricht. Dit opzoekwerk ging ook verder door op vrijdag.

Ik ben benieuwd wat volgende week voor me te bieden heeft.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*