Week 3

Mijn derde week bij Inventis is voorbij. Wat vliegt de tijd als je bezig bent. Ondertussen ben ik begonnen met de import van alle data van Jira. Dit neemt toch wat tijd in beslag. In het begin van deze week had ik een service geschreven die dit voor me ging ophalen. Maar al snel merkte ik dat er fouten in de data zat. Deze fouten ben ik dan al snel gaan opzoeken. De fouten zijn er gekomen omdat er in Jira een user input veld is. Op deze velden deed ik dan een lichte controle, hier ging ik dan de mist in. Jan heeft me dan de tip gegeven om een error veldje toe te voegen in mijn database. Dus als het niet voldoet aan bepaalde criteria zat die het error veldje op true. Dit veldje dient voor de eindgebruiker te laten weten dat er iets mis is in de data. Ook heb ik eerst mijn code getest of dit nu wel de data juist ging opslaan.

Op donderdag kwam Jan met de tip om deze import met een messenger klas te laten gebeuren. Deze messenger klas zorgt ervoor dat de import wordt gedaan, maar ook dat de gebruiker verder kan werken op de site zonder dat die hierop moet wachten. Op vrijdag ben ik verder gegaan met deze messenger klas te implementeren voor alle data te importeren maar ook voor 1 bepaald project zodat de gebruiker niet eerst alle data moet importeren om te kunnen werken hiermee. Ook ben ik begonnen aan mijn Plan van Aanpak voor school.

Ik ben benieuwd wat volgende week voor mij te bieden heeft.

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*