Stage op Inventis

Stage op Inventis
Inventis biedt regelmatig de mogelijkheid aan studenten van allerlei studierichtingen om even van het bedrijfsleven te proeven. Stage lopen op Inventis betekent meewerken in een professioneel team dat dag in dag uit in de weer is om succesvolle internetprojecten af te leveren.

Uitwerken van een uniek concept, een project op maat van de student
Iedere stagiair krijgt de kans om een eigen project te ontwikkelen op maat van zijn kunnen. Inventis geeft de aanzet voor een concept en samen met de student wordt het concept verder afgewerkt tot een afgerond geheel. Als het even kan proberen we aan iedere student een project aan te bieden dat dicht bij zijn of haar interesses ligt, zo kan het enthousiasme van de stagiair alleen maar groeien.

Een project van a-z
De hoofdreden waarom we er voor kiezen dat je tijdens je stage bij Inventis een project van begin tot einde afwerkt is het feit dat je dan als student het volledige traject van een project kan leren kennen. Zo ben je betrokken bij de opstart van een project, het concept, de grafische fase, de ontwikkeling en de afwerking en krijg je een goed beeld wat een project precies inhoudt vanaf de start tot aan de oplevering.

Eigen inbreng
Tijdens een stage bij Inventis krijg je als student de kans om je eigen bijdrage te leveren aan je project, alle ideeën en suggesties worden overwogen. Verwacht geen hersenloos bandwerk, je moet alert zijn en zelf ideeën aanbrengen om je project tot een goed einde te brengen. De vaste Inventis medewerkers bekijken dan samen met jou de ideeën en zo krijgt het concept vorm.

Welke studierichtingen komen in aanmerking?
Inventis kan studenten uit diverse studierichtingen een stage aanbieden, de enige voorwaarde is dat je studierichting iets te maken heeft met internet en communicatie. Indien je twijfelt of jouw studierichting in aanmerking kan komen voor een stage bij Inventis mag je altijd contact met ons opnemen.

Enkele studierichtingen van oud-stagiairs van Inventis

 • Toegepaste informatica (hogeschool)
 • Communicatie & multimediadesign (hogeschool)
 • Grafische & interactieve vormgeving (hogeschool)
 • Multimediatechnieken (secundair onderwijs)

Duur van de stages
De duur van de stage is afhankelijk van de opleiding, de mogelijke stages variëren van 2 tot 20 weken. Inventis probeert steeds een project te voorzien dat binnen de vooropgestelde stageperiode afgerond kan worden.

Waar geloven we bij Inventis niet in?
Een stage op Inventis moet nuttig zijn en een meerwaarde bieden voor beide partijen. We geloven er dus niet in dat een stage nuttig mag/kan zijn voor slechts 1 partij. Je mag er dus vanuit gaan dat je bij Inventis niet gedurende heel je stage de vuile werkjes mag opknappen en koffie zetten (al wordt een rondje koffie natuurlijk wel op prijs gesteld 😉 ). Ook geloven we niet in eenrichtingsverkeer van ons uit, de stagiair zelf moet zeker zijn visie geven op zijn werk zodat we een duidelijk beeld krijgen van de manier van werken.

Hoe je stageaanvraag indienen?
Stuur ruim op tijd voor het aanvangen van je stage een mailtje naar info@inventis.be met volgende informatie:

 • Je naam & voornaam
 • Je e-mailadres
 • Je telefoonnummer
 • Je school, studierichting, klas en jaar
 • Je stageperiode
 • Eventueel je CV
 • En het belangrijkste: je stagemotivatie

Na het evalueren van je stageaanvraag zullen we vrij snel contact met je opnemen voor een verkennend gesprek waarna we zullen beoordelen of je in aanmerking komt voor een stage bij ons.