Inventis KPI’s

Door het gebruik van Teamleader en Jira beschikt een bedrijf als Inventis over veel data, zeer veel data, echter geen logische data. Zodoende ontbreekt het aan de belanghebbenden om conclusies te trekken die voor hun rol binnen het bedrijf belangrijk zijn om proactief beslissingen te kunnen nemen en snel te schakelen. Het project “Take control over our time” biedt hierin een oplossing door data te vertalen en duidelijke conclusies te trekken, door vooraf complexe berekeningen te maken en antwoorden glashelder weer te geven, door informatie te verbinden en data laagdrempelig weer te geven. Door controle over data te nemen worden lange berekeningen die normaal uren of zelfs dagen in beslag nemen samengevat in een muisklik.
Symfony 5, Jira, restful API’s, exports, cronjobs, … zullen de hoekstenen vormen die tijdens deze 13 weken durende stage geplaatst worden op een fundering van PHP. Hierin staat een 65 uren durende begeleiding van de backend developers van Inventis centraal als algemene begeleiding en sturing in het groeitraject. Daarnaast zal in samenwerking met de UX- en webdesigners een wireframe en design uitgewerkt worden, met de projectmanagers en stakeholders een analyse en scope alsook met de stakeholders tussentijdse evaluatie- en testfases.
Het resultaat van deze stageopdracht zal een werkende tool zijn die afhankelijk van het groei- en leertraject van de stagiair met versies 1.1, 1.2 of 1.3 uitgebreid kan worden. Onze focus ligt erop dat de stagiair zijn kennis maximaal kan uitbreiden, in ruil verwachten we hiervoor een maximale inzet.

Technische projectomschrijving:
Symfony 5 zal als basis voor je MVC applicatie dienen waarbij Object Relational Mapping in Doctrine je een programmatorische interface geeft naar je database waar je data in zal verzamelen die uit Teamleader komt, manueel ingegeven kan worden door gebruikers van de tool of die je verzamelt uit Jira via hun RestFul API. Deze breng je samen in een set van KPI’s die op project of gebruikersniveau bepaald kunnen worden. Daarnaast zal je de tool voorzien van exports via PHPSpreadsheet zodat eventuele externe rapporten snel gemaakt kunnen worden van deze data.